Travis

Det klassiska britpopbandet Travis bildades 1990 i den skotska industristaden Glasgow. Bandnamnet hämtade de från Harry Dean Stantons karaktär Travis Henderson, i filmen Paris, Texas. Vägen till framgång var lång och kantig. Trots att de bildades redan 1990 så dröjde det ända till 1997 innan de släppte sitt debutalbum Good Feeling, och till en början var intresset för bandet svagt bland såväl kritiker som hos publiken. Det stora genombrottet kom istället med det andra studioalbumet “The Man Who” som toppade listorna både i Storbritannien och i resten av världen, och även försäljningen gick bra med nästan 2,7 miljoner sålda album i Storbritannien. Sammanlagt har det blivit hela åtta studioalbum genom åren, och Travis har utan tvekan skrivit in sig i den brittiska musikhistorien, trots den sega starten.

Till skillnad från många andra britpopband så är Travis fortfarande ute på vägarna och deras senaste studioalbum “Everything at Once” kom så sent som 2016. Samma år prisades de av Scottish Music Awards med priset “outstanding contribution to music”.

Idag är det omöjligt att prata om britpop utan att nämna Travis som ett av de stora namnen. De anses också ha banat vägen för andra band som Keane och Coldplay.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail