Bästa musiken till festen

Fest och musik hör ihop! Det finns få saker som kan lyfta en fest som rätt musik. Men det gäller också att hitta musiken som passar för tillfället. Den musik som passar på en fest kan vara helt fel på en annan.

Studentfesten

Vilken musik som passar på studentfesten handlar mycket om vem som tar studenten och vilka som är där. Om du ska ha en stor studentskiva med hela klassen och alla som du känner, så kan du kombinera svenska klassiker med det senaste – blandat och mycket ös. Om du förresten letar efter en perfekt Studentpresent eller utsmyckning till studentfesten, så hittar du snygga och roliga studentprylar hos Partykungen. Det är kombinationen av maten, människorna, dekoration och musiken som skapar den ultimata feststämningen.

Bröllopet

På ett bröllop passar en mix av både klassisk musik och dansvänliga låtar utifrån brudparets personliga smak. Om du kan spela ett instrument eller sjunga, så är det både en fin och personlig gåva att ge brudparet, men också något som höjer stämningen under middagen. Hur skicklig musiker du behöver vara beror på din relation till brudparet och även vad du sjunger. Att skriva ihop en rolig sång att sjunga med kompisgänget eller syskonen kräver noll musikalisk begåvning – bara glädje och väl avvägd humor.

Om du däremot vill sjunga en sång under själva vigseln, så bör du vara ganska proffsig, i alla fall om det är ett lite större bröllop. På festen är det sedan roligt med dansmusik som passar alla generationer – så att både tonåringar och mormor kan känna sig någorlunda bekväma med att dansa. Det finns också sånger som passar lite extra på ett bröllop, som Bruna Mars “Marry You”. Det absolut bästa på ett bröllop är självklart att ha levande musik, ett band som spelar kända covers.

Festen

Om du ska ha ett större kalas, t.ex. om du fyller jämnt och beslutar dig för att slå på stort, så är rätt musik viktigt. Vilken musik som passar beror både på dig som håller i festen och vilka som kommer. Om det är en fest med en massa melloälskare, så kan det kännas helt naturligt att göra ett roligt melloparty av hela festen. Detsamma gäller om ni är i ungefär samma ålder och de flesta har någorlunda samma musiksmak – kör på och njut.

Men på de flesta större fester samlas personer ur olika generationer och med olika musikintressen. Därför är det trevligt att bjuda på något för alla, så gott det går. Då kan det vara klokt att satsa på klassiker, både utifrån årstiden och olika band. Tänk på att skapa spellister för kvällen i förväg – då blir det både smidigare att hålla igång musiken, och det blir du – och inte en gäst – som beslutar vilka låtar som spelas. Om det finns ett lokalt band kan du bjuda in det och be dem spela covers, men också lite egna låtar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail