Springsteen & I

Det är inte för inte som Bruce Springsteen kallas för The Boss. Han har, ända sedan sitt genombrott med albumet “Born to run” 1975, berört miljoner människor världen över med såväl tragiska ballader, pampiga rocksånger och initierade skildringar av den amerikanska arbetarklassens vedermödor. Det finns få amerikanska artister som fått en så trogen publik i Sverige som Bruce the Boss, Springsteen, som gång på gång säljer ut såväl ordinarie som extrakonserter på Ullevi i Göteborg. Den som ännu inte sett honom live bör genast ta första bästa chans innan det är för sent.

Den som är nyfiken på att komma Bruce Springsteen nära kan exempelvis läsa hans självbiografi, men den som är sugen på att få en annan sorts inblick kan med fördel se dokumentärfilmen Springsteen & I, där tittaren får följa Springsteen ur fansens perspektiv. Det hela började med att filmskaparna efterlyste filmat eller fotat material av Springsteens fans världen över, helst oredigerat. Men också deras kommentarer och reflektioner kring hur Springsteen har påverkat deras liv. Syftet var att berätta Springsteens historia genom fansens ögon, och snart strömmade det in material på den hemsida som de lagt upp för syftet. Efter att ha gått igenom tusentals timmar av filmat material började till slut filmen ta form.

Resultatet blev en fin och intim film om en av världens största rockstjärnor och hans trogna och fantastiska fans. Och förhoppningsvis kan den också leda till att fler personer upptäcker denna gigant och hans fantastiska låtskatt, så att den fortsätter att leva vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail